Indie van het Berkenmeer X Nero van de Annahenhof

Alles is gestart met het idee om de eigenaar van de Kukay’s kennel weer een teef te bezorgen zodat er weer gefokt kon worden met Kukay’s lijnen.

Het nest van Indie van het Berkenmeer X Nero van de Annahenhof bestond in eerste instantie uit 4 reuen en 6 teven. Direct bleek al dat het kleinste teefje niet goed was, ze was niet alleen klein maar werd door Indie steeds weer uit de werpkist verwijderd. Ondanks alle pogingen het te laten lukken hebben wij op dag 2 moeten besluiten dit pupje te laten inslapen.

Ook dit nest zoals de andere is opgegroeid in huis, de werpkist staat in de huiskamer zodat de puppen al het mogelijke kunnen meemaken.

Dit nest was het Kukay’s E nest en hoe toepasselijk, Eva was het pupje dat naar de eigenaar van de Kukay’s kennel ging, echter door persoonlijke omstandigheden ging dit niet werken en hebben wij Eva weer in huis genomen. Eva heeft gelukkig een nieuwe eigenaar gevonden en is in opleiding voor IPO1

Een ander zorgen kindje was Emilie, deze teef was uitverkoren door een Belg die er grootse plannen mee had. Bijna dagelijks was er een update over hoe goed het wel niet ging met Emilie…..

Toen kwam de mail dat het helemaal niet goed ging, ze was bang voor de pakwerker en bleef ernstig achter in gewicht. Direct op zondag de 3 uur gereden naar deze meneer om er achter te komen dat Emilie een angstige, sterk ondervoedde pup was. Diezelfde zondag hebben wij haar terug genomen, de dinsdag er op beet ze met alle plezier op de pakwerker met een vreemde geleider achter haar.

Gelukkig waren we op tijd en heeft Emilie in snel tempo haar vertrouwen in de mensheid en haar gebrek aan gewicht terug gewonnen.

Emilie heeft uiteindelijk een goed tehuis gevonden in Florida, waar ze een goed maar helaas te kort leven heeft gehad. Vrij snel na haar eerste nest heeft Emilie geprobeerd een vrachtwagen te stellen, ze is daar bij onder de wielen terecht gekomen en direct overleden.

Maar er zijn ook positieve berichten, we hebben Elvis…Elvis is een prachtige reu, momenteel in opleiding voor PH1, zal waarschijnlijk opgaan met de zomer keuring.

Uit dit nest (8 over) trainen er 2 honden KNPV, 4 honden IPO en 1 hond traint behendigheid. De laatste pup heeft een goed tehuis gevonden bij een voormalig werknemer van dierenuniversiteit in Utrecht.

De honden kennende is dit voor ons een reden te meer om de combinatie van Indie van het Berkenmeer  X  Nero van de Annahenhof te herhalen. Datum van de dekking is nog niet bekent.

 

 

Sarina X Executor

Het nest uit de combinatie Sarina NHSB 2847670 X Executor NHSB 2884299 is vandaag geboren. 05-06-2014

Ook uit deze combinatie verwachten wij zeer stabiele, sociale werkhonden met uitstekende werk- en apporteerdriften.

Het nest bestaat op dit moment uit 9 puppen, te weten 6 reuen en 3 teven, we gaan er vanuit dat alle puppen een goede start hebben en gaan voor het leven.

 

 

Vandaag 18-07-2014 is het complete nest voor controle en enting bij de dierenarts geweest. Met trots kunnen we melden dat alle pups kerngezond zijn, zich voorbeeldig en vrij hebben gedragen. Ook niet geheel onbelangrijk is dat we nu ook zeker weten dat alle reuen in het bezit zijn 2 netjes ingedaalde ballen. Ze zijn vandaag 6 weken en 1 dag oud. Het wachten is nu op de chipper...

 

Vandaag 22-07-2014 eindelijk een telefoontje gehad van de chipper. Op donderdag 24-07-2014 worden de puppen gechipt en zijn ze klaar om naar hun nieuwe baasjes te gaan. Kunnen onze kuiten weer genezen :)

Vandaag vrijdag 25-07-2014  is het restant van de puppen verhuist naar een andere kennel waar ze meer indrukken kunnen op doen om op te groeien tot stabiele en sociale honden.

Wanneer alle nieuwe "eigenaren" zich aan hun woord houden, zijn alle puppen voorzien van een nieuw permanent tehuis. We hopen ze allemaal terug te zien in de sport!!

Op dit moment, 22-08-2014, is er nog 1 teefje wat een goed sportvriendje zoekt, het gaat om Andorra, een teefje met heel veel driften, filmpjes van de puppen heb ik geupload op deze datum.

21-09-2014, tijd om dit nest verhaal af te sluiten. Alle puppen zijn naar volle tevredenheid geplaatst. Een teef en een reu zijn goed terecht gekomen in Nederland, de overige puppen hebben een goed tehuis gevonden in Duitsland.